ONZE BIEREN

arrow&v
 • DRUPPEL HOP

  Goudblond bier van hoge gisting (8,5%) met nagisting in de fles. Het gebruik van 3 Amerikaanse en 3 Duitse hopsoorten resulteert in een mooie balans tussen bitter en fruitig. De subtiele toetsen van passievrucht, citrus en kruisbes door dry hopping met Hallertau Blanc maken van Druppel Hop een lekker en vlot drinkbaar bier.

  Algemeen verkrijgbaar

  33cl

  ALC:

  8,5%

  IBU:

  34

  EBC:

  13

 • DRUPPEL ZWÈT

  Druppel Zwèt is een pikzwarte stout van hoge gisting met een alcoholpercentage van 9%. De unieke smaak van het bier ontstaat door het gebruik van 2 technieken. Het bier wordt 'gedrybeaned' met licht gebrande Mexicaanse koffie van koffiebranderij Mokapi uit Veerle - Laakdal om zo het gebrande karakter van de mout kracht bij te zetten. Door tevens te 'dry-hoppen' met Citra hop behoudt het bier toch een zekere frisheid.

  Niet meer verkrijgbaar

  75cl

  ALC:

  9%

  IBU:

  45

  EBC:

  150

 • DRUPPEL IPANEMA

  Blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,2%. Het bier heeft een exotische toets verkregen door het dubbel dry-hoppen met citra en mosaic. Het bier is uitermate geschikt als aperitief of om een zomers gerecht te begeleiden.

  Algemeen verkrijgbaar

  33cl

  ALC:

  5,2%

  IBU:

  20

  EBC:

  6

 • DRUPPEL IPANEMA BLAK

  Een vlot doordrinkbaar donker bier met een alcoholpercentage van 5,3%. Het bier heeft dezelfde dry-hopping ondergaan als zijn blonde broer, Druppel Ipanema. Daardoor zijn dezelfde exotische smaken terug te vinden met als extra een licht gebrande smaak. Verwacht geen standaard donker bier maar een verrassend verfrissend donker bier.

  Algemeen verkrijgbaar

  33cl

  ALC:

  5,3%

  IBU:

  22

  EBC:

  80

 • DRUPPEL TRIPEL

  Goudblonde tripel van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10,5%. Deze tripel is een bier voor de pure genieter. Zijn volle romige smaak wordt gedragen door de unieke eigenschappen van de gebruikte gist. Perfect te combineren met kaas of een lekkere stoverij.

  Algemeen verkrijgbaar

  33cl

  ALC:

  10,5%

  IBU:

  33

  EBC:

  13

 • DRUPPEL PILS

  ????

  Niet meer verkrijgbaar

  vat

  ALC:

  4,5%

  IBU:

  ?

  EBC:

  ?

 • DRUPPEL #1

  Druppel Lockdown #1: Goudgele tripel van 9%, hergist op de fles. Deze tripel heeft een romige schuimkraag, een genuanceerde bitterheid en subtiele fruitaroma's. Het is het allereerste volwaardige brouwsel gemaakt in de microbrouwerij van Brouwerij Den Druppel. Het bier was bestemd om van de tap verkocht te worden in Café Den Druppel waar de microbrouwerij zich bevindt. Wegens de verplichte sluiting van de cafés omwille van de coronacrisis werd alsnog beslist het bier manueel op grote flessen van 75cl te bottelen. Beperkte oplage, 400 stuks.

  Niet meer verkrijgbaar

  75cl

  ALC:

  9%

  IBU:

  ?

  EBC:

  ?

 • DRUPPEL #2

  Druppel #2, blonde 3-granen tripel van 7,5%, hergist op de fles. De zachte harmonie tussen de tarwe, de haver en de gerst, aangevuld met 3 kruiden en een fijne fruitige toets van de gist resulteert in vlot drinkbaar gebalanceerd bier. Het is het tweede bier gebrouwen in de microbrouwerij van Brouwerij Den Druppel. Net als het eerste bier werd dit manueel afgevuld op 75cl flessen wegens de verplichte sluiting van de cafés door de corona crisis. Beperkte oplage, 398 stuks.

  Niet meer verkrijgbaar

  75cl

  ALC:

  7,5%

  IBU:

  ?

  EBC:

  ?

 • ALC:

  IBU:

  EBC:

© 2021 By Den Druppel

 • Facebook
 • Instagram
 • Untappd
brouwcafe.png